Afscheidsspeech van de voorzitter - 25 juni 2022

Beste judoka’s, familie en vrienden,

Allereerst iedereen van harte welkom  op onze judo bbq die we na 2 jaar onderbreking gelukkig weer kunnen houden. Door de bekende corona zijn veel activiteiten 2 jaar niet kunnen doorgaan zoals deze bbq en de nieuwjaarsrecepties. Met horten en stoten zijn de lessen soms doorgegaan en dan weer stilgelegd omdat er weer een nieuwe coronagolf opkwam maar nu zijn we gelukkig weeral een periode bezig en was gisteren de laatste les van dit seizoen.

Ondanks al deze tegenslagen heeft onze club het overleefd en hebben we een groep jonge en enthousiaste judoka’s die onder leiding van trainer Rudy trainen en hard werken om hun volgende kleur streepje of gordel te behalen. Dat wij nog steeds bestaan hebben wij zeker te danken aan onze trainer Rudy die wanneer het mocht…… les is blijven geven: daarom een super applaus voor hem……dankjewel Rudy!!

 En beste mensen, dit jaar vieren we ons 50jarig bestaan, we hebben hierop al een glaasje gedronken en zijn trots met dit feit, zeker ook met de wetenschap dat Oostakker deze club waard is, 50 jaar bestaan bewijst dat!

En dan nu de toekomst…. ik heb namelijk besloten, met pijn in het hart, om te stoppen als voorzitter van deze club die ik ruim 47 jaar heb mogen dienen als judoka, bestuurslid en al vele, vele jaren als voorzitter. Die jaren zijn als een zucht voorbijgevlogen maar doen mij ook beseffen dat ik géén 25 jaar meer ben………..Zoals u wel weet en kunt zien is mijn lichamelijke toestand door MS de laatste jaren hard achteruitgegaan, daarom…. ook door dit feit staat mijn beslissing vast. De laatste jaren heeft mijn Marianne mij bijgestaan om naar de club te komen waarvoor ik heel dankbaar ben…dankjewel lieve schat!

Ook Bram Vandersteen heeft door drukke werkomstandigheden besloten te stoppen als bestuurslid: dank je Bram voor alle werk voor deze club met oa je werk om van onze club een VZW te maken.

Zoals u ook wel weet….niemand is onvervangbaar en gelukkig hebben we 2 mensen bereid gevonden om onze taken over te nemen, nl. Nelly De Geest, mamma van Emma die mijn opvolger wordt als voorzitter en Mathieu Van Goidsenhoven als secretaris, hij was vroeger al jarenlang secretaris en kent het klappen van de zweep…….Nelly en Mathieu, met vertrouwen in jullie kunde wens ik jullie alle goeds toe als bestuurders van onze club, draag veel zorg voor haar want de club én Oostakker zijn dat waard!!

Beste mensen, ik blijf lid van deze club en zal zeker af en toe eens binnenspringen……ik bedoel binnenrollen……nogmaals dank voor jullie komst en laat het smaken…..proost!

Hans Rouw