Ontmoeting U11-U13 te Berlare.

Verslag ontmoeting U11-U13 door de jeugdcoach Rudy te Berlare.

Relaas van het feit: Zondag 21 februari rond de klok van 8 a.m. en reporter ter plaatse. Om er de eerste stempel in ontvangst te nemen in de nog voorlopige lege gemeentelijke sporthal.

Nadat ik mij in de zaal geïnstalleerd had, proefde ik er in de cafetaria van de plaatselijke koffie. Maar lang was het er niet rustig, de op spektakel hongerige massa kwam met grote getallen de sporthal binnen en de rust ebde weg en maakte plaats voor een drukdoenerij van ouders en coaches met de vergunningen en ledenlijsten van de aanwezige judoka’s.

De wegingen gingen door tussen 8h30 en 9h en iedereen wou daar dus zo vlug mogelijk van af. Onze judoka’s U11, Xander, Nivesh en Nikhil (U13) waren mooi op tijd zodat ook dit onderdeel vlug voorbij ging en er bij mij ook al wat minder stress was. Het viel ook op dat er bij de ouders meer stress was dan bij de judoka’s; of dit nu was om een mooi plaatsje in de zaal te bemachtigen of voor wat er nog moest komen.

De wedstrijd ging vooraf met een gezamenlijke opwarming onder leiding van 4 judoka’s van judoclub Kumiuchi Berlare-Donkmeer en op de muziek van Dimitri Vegas and Like Mike. Ondertussen werden de poules opgemaakt en verdeeld onder de coaches zodat de wedstrijden op 3matten rond 9h30 van start konden gaan.

De eerste aan de beurt was Nivesh in poule 2 en op mat 3. Dit was voor Nivesh zijn eerste wedstrijd bij de U11 en tegen judoka’s van Berlare, Deinze en Buggenhout.

1ste  wedstrijd: Een afwachtende judoka om dan als een duivel uit een doosje de aanval over te nemen en verder af te werken op de grond (2x waza-ari) in 38sec.

2de wedstrijd: hetzelfde scenario, eerst een yuko scoren met overname om daarna de wedstrijd te beslechten met tai otoshi (judotheorie 3de kyu) en terug ippon voor Nivesh. Deze wedstrijd duurde de volle 2 min (2 min i.p.v. 1.30 min nieuw van 1 jan 2016).

3de wedstrijd: Niettegenstaande de nu een meer aanvallende Nivesh en het feit dat bij beide judoka’s de vermoeidheid al wat ging doorwegen, kon hij toch opnieuw het laken naar zich toetrekken en een yuko scoren na exact 2 min wedstrijd.

Eerste plaats in poule 2 en een prima start voor onze eerstejaars U11, maar ook wat werkpuntjes voor tijdens de training.

Tweede in de rij, in poule 15 en rond de klok van 11h (wat toch altijd wat geduld van de judoka maar ook van de ouders vraagt) konden de wedstrijden van Xander van start gaan tegen judoka’s van Lokeren, Wachtebeke en Merelbeke.

1ste wedstrijd: afwisselend judo van Xander om rond 49 sec zijn partner in kesa gatame (houdgreep) te nemen en zo ippon te scoren.

2de wedstrijd: Terug een Xander vol overgave, afwisselend scorend met osoto gari (yuko) en uke goshi (waza ari) na 2 min wedstrijd.

3de wedstrijd: Terug volle inzet van Xander, maar nu 2 aan elkaar gewaagde judoka’s. Beide scoorden een waza ari, maar de judoka uit Lokeren kon toch op het einde scoren zodat Xander de wedstrijd verloor met een yuko verschil en de tweede plaats in poule 15 voor Xander en 10/10 voor inzet.

 

Het mag gezegd worden een puike prestatie voor beide judoka’s!

Rond 12h15 hadden beide judoka’s de medaille in ontvangst genomen en konden de hongerige magen wat gevuld worden met de nodige hotdogs.

Maar de dag was nog niet ten einde ook de U13 stond op het programma en rond 12h45 begonnen de wegingen.

Ook Yente  was van de partij om zijn eerste wedstrijd in de U13 aan te vatten.

Terug een gezamenlijke opwarming op de tonen van dezelfde dj maar voor de kinderen even leuk natuurlijk (Yente en Nikhil stonden op de eerste rij).

Verdeling van de poules Nikhil poule 2 en Yente poule 13.

Dit was voor Nikhil zijn eerste wedstrijd in de U13 en tegen judoka’s van Eeklo, Ronse en Beerse

1ste wedstrijd: een super gemotiveerde Nikhil met afwisselend judo scorend met uke goshi en afgewerkt naar de grond na 1.38 min judo, ippon voor Nikhil.

2de wedstrijd: Nikhil is opgewarmd en terug in goede vorm, o goshi (waza ari) en afgewerkt op de grond 15 sec (waza ari awasete ippon) en de 2de overwinning is binnen.

3de wedstrijd: Nikhil struikelt en zijn tegenstander profiteert ervan om hem in houdgreep te nemen. Nikhil probeerde alles nog om zich te bevrijden maar het kwaad was geschied en hij verliest de wedstrijd.

Super gemotiveerd levert het hem de eerste plaats op omdat hij 2x kon winnen met ippon.

Tweede in de namiddag en na lang wachten (rond 15h30) was Yente aan de beurt. Ook bij hem was het zijn 2de wedstrijd ooit en de eerste in de U13 en tegen ervaren judoka’s van Oudenaarde, Zottegem en Herzele.

1ste wedstrijd: Yente is super gemotiveerd en geconcentreerd waardoor zijn tegenstander maar tot scoren komt na 1.28min wedstrijd en dit met een worp vervolgd door houdgreep.

2de wedstrijd: terug super geconcentreerd, maar hij kan niet verhinderen dat hij door de tegenstander geworpen wordt met ippon seoi nage (waza ari). Later in de wedstrijd kan zijn tegenstander opnieuw scoren met ippon seoi nage (waza ari awasete ippon) maar het mag wel gezegd worden dat Yente een beetje te laat kwam om de worp te blokkeren en over te nemen met tani otoshi.

3de wedstrijd: Door de voorgaande wedstrijd had Yente wat last in de rechterschouder maar het enthousiasme droop eraf . En volle overgave begon hij z’n derde wedstrijd. Opnieuw kwam hij niet tot scoren toe en liet hij zich verassen door een judoka van Zottegem koshi guruma gevolgd door houdgreep (ippon).

Yente heeft ervan genoten en ervaring opgedaan tijdens zijn wedstrijd , maar ook van naar het judo kijken van andere judoka’s en het smaakte naar meer dus succes verzekerd.

Algemeen was het een lange dag tot 16h45, maar door hun sportieve houding, inzet en het enthousiasme van onze judoka’s en ouders toch vlug voorbij.

 

Ik dank jullie hiervoor! Groetjes jeugdcouch en reporter Rudy