Speech vd voorzitter op onze BBQ 2019

Oostakker, 8 juni 2019.

Beste mensen,

namens het bestuur van onze club heet ik u allen van harte welkom op onze jaarlijkse, traditionele BBQ die wij intussen al ruim 40 jaar organiseren.

Een traditie reeds van toen onze eigen mensen alles zelf klaarmaakten, zelf bakten, kookten, opruimden enz..

Nu zijn wij blij dat we dit alles uit handen konden geven want wij, al deze helpers en onze partners hebben reeds een respectabel aantal jaren op de teller staan en worden nu graag zelf bediend. Ik noem geen namen maar wil al deze mensen van harte dank zeggen voor al die jaren trouwe dienst en vrijwillige inzet.

De club is gelukkig nog altijd springlevend en met een ledenaantal van ruim 40 judoka’s, (waarvan de meesten in de leeftijd van 6 tot 18 jaar), zijn wij zeker tevreden... Het kan natuurlijk nog altijd beter en daarom hierbij een oproep aan onze judoka’s: breng gerust jullie mama en papa, vriendjes of vriendinnetjes of klasgenoten mee, zij mogen allemaal een aantal lessen gratis meevolgen en…belangrijk… zijn dan ook verzekerd.

Bijna al onze judoka’s hebben recent ook weer een examen afgelegd voor een hogere gordel of streepje en ik mag zeggen dat het intussen een heel kleurrijk aantal gordels is geworden, proficiat aan jullie allen! Ik wil hierbij opmerken dat regelmatig, en liefst 2 x per week, de lessen volgen héél belangrijk is om alles goed aan te leren en zo klaar te zijn voor het volgende examen.

Een aantal judoka’s neemt ook regelmatig deel aan judotornooien en jullie behalen heel goede resultaten met een heel pak medailles als beloning voor jullie prestaties, proficiat daar voor!!

Het seizoen 2018-2019 zit er bijna op en deze BBQ is altijd een toffe afsluiting daarvan, maar, dit alles gaat natuurlijk niet allemaal vanzelf, er moet heel veel geregeld worden, bv het huren van onze sportzaal, het bekomen van bepaalde subsidies, het inschrijven en begeleiden van onze judoka’s naar tornooien, vergaderingen van onze VJF bijwonen, contact houden met bepaalde Sportdiensten, het regelen, samen met Bram voor het starten van de club als een VZW… en dan ook nog lesgeven: beste Rudy, samen met Hilde…manusje van alles... ontzettend veel dank voor jullie tomeloze inzet voor onze club, voor alles wat je doet om ook in Oostakker te zorgen voor een sterke rol voor onze geliefde judoclub “Yusei Gachi”…applaus graag!

Veel dank ook aan onze andere trainer Marnix, die bijna altijd lesgeeft op vrijdag maar nu spijtig genoeg niet aanwezig kan zijn door beroepswerkzaamheden.

Bram, ook bestuurslid, heel erg bedankt voor je inzet voor allerlei administratieve taken en je hulp bij het opstarten van onze VZW.

Stefaan, ik weet dat je dit niet graag hebt maar ook jij een dikke merci voor het up to date houden van onze website en het Facebook gebeuren.

En last but not least dank aan mijn eigen Marianne, die mij na mijn herseninfarct van eind juli vorig jaar ruim een half jaar naar de judo bracht en in mijn rolstoel tot op mijn vaste plekje in de judozaal.

 

Beste mensen, dank voor jullie aanwezigheid, geniet van het eten en van elkaar en laten wij toasten op onze judoclub:…PROOST...

 

Hans Rouw, voorzitter