Coronavirus

Update 16 mei :

Sinds eind vorige week is het duidelijk geworden dat wij als judoclub pas weer mogen beginnen met de trainingen op 1 juli. Maar…, dat is ook de eerste dag van de grote vakantie en dan gaan de trainingen ook niet door.                                                  

Dit is héél jammer, wij hadden zo gehoopt dat we misschien in juni nog een maand zouden kunnen trainen maar de veiligheid en gezondheid van iedereen staat natuurlijk op de eerste plaats. Zo spijtig ook dat wij jullie dus pas in september weer zullen zien maar dan gaan we er weer “volle bak” aan beginnen, ok? Wij missen jullie ook heel erg en misschien zijn sommigen van jullie tegen die tijd dan alweer zo gegroeid dat we jullie niet meer herkennen… !! Oh ja, hoe is het met jullie judoboek, al veel gestudeerd natuurlijk op al die Japanse woorden en betekenissen…… doen hoor, jullie hebben er nu toch veel tijd voor hé….. zodat Rudy en Marnix trots op jullie kunnen zijn!

Door dit corona beestje zullen we dit jaar ook geen bbq kunnen organiseren, een traditie in onze club sinds ongeveer 1975! Zo spijtig vinden wij dat.. , maar….  volgend jaar gaan we er dus zeker weer mee door.

Dinsdag 1 september zal dus de startdatum worden van onze trainingen en van het nieuwe seizoen 2020-2021.  

Heel veel groetjes van ons, blijf gezond en dan tot ziens op dinsdag 1 sept.!

Rudy, Marnix, Bram en Hans

 

Update 30 april :

Beste,

Door het Coronavirus zijn de sportaccommodaties nog steeds gesloten (tot 7 juni) en is het dus niet mogelijk om de judotrainingen terug aan te vatten.

Grts Rudy

 

Beste sportieveling

Vorige week werd de verderzetting van de maatregelen na 3 mei besproken in de federale regering. Bijkomend werd een exitstrategie voorgesteld.
De exitstrategie rond sport kan je hieronder terugvinden.

Concreet zullen alle indoor sportaccommodaties extra gesloten zijn tot en met 7 juni.

Mocht je na die datum nog reserveringen hebben dan houden we je verder op de hoogte.

Algemeen terug te vinden in de exitstrategie rond sport (en onderwijs):

Regels blijven van kracht

·        Het beperken van contacten tussen mensen;

·        Het respecteren van veilige afstanden;

·        Goede hygiënische reflexen, ook wel "barrièregebaren" genoemd

Fase 1 – a (4 mei)

Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt.
Het zal ook toegestaan zijn om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.Fase 1 – b (11 mei)

We zullen ook op korte termijn de toekomst verduidelijken van de sportcompetities.

Fase 2 (18 mei)

Onderwijs: De heropstart van de lessen zal zeer geleidelijk gebeuren vanaf 18 mei. Niet alle leerlingen zullen meteen weer naar school gaan.

Ploegsporten zullen mogelijk zijn in de buitenlucht, maar alleen in clubverband en met respect voor bepaalde consignes

Toestaan dat meer dan twee personen samen buiten actief zijn,

Fase 3 (ten vroegste vanaf 8 juni)

Meerdere punten zullen bekeken worden: Verschillende zomeractiviteiten zoals buitenlandse reizen, kampen van jeugdbewegingen (daarover moet eind mei een beslissing vallen), stages, toeristische attracties maar ook kleinere openluchtevenementen

Met sportieve groeten

Bram Van Kerckhoven
Consulent

Sportdienst - Huis van de Sport - Departement Cultuur en Sport - Stad Gent
Bezoekadres: Zuiderlaan 13, 9000 Gent
Postadres: stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent
09 266 80 00 – sportdienst@stad.gent - Reservaties sporthallen/zwembaden
09 266 81 15 – sportdagen.blaarmeersen@stad.gent - Sportdag/sportfeestje/fakkeltocht/Oriëntatieloop
09 266 81 50 – tennis.blaarmeersen@stad.gent – Reservatie tennis/squash voor particulieren
09 266 81 89 – Blaarmeersen verloren voorwerpen
Internet www.stad.gent/sport

 

Update 20 april :

Beste sportieveling,

Afgelopen woensdag nam de federale regering bijkomende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 3 mei 2020.

Bijgevolg zijn de sportaccommodaties al zeker gesloten tot en met 3 mei en zijn er dus geen judotrainingen.

Grts. Het bestuur

 

Update 10 april :

Hallo judoka’s, ouders, familie,

Vandaag precies 4 wkn geleden, ( 10 mrt), was onze laatste judotraining en hadden we er nog geen enkel vermoeden van dat de trainingen voor zo’n lange periode stil zouden liggen. Intussen hebben jullie paasvakantie maar zijn de meesten van jullie al meer dan 2 wkn thuis en kregen jullie schoolles via onder andere het internet. En hoelang gaat die periode nog duren??……., zullen wij nog kunnen trainen vóór de grote vakantie…….? Dat is nog allemaal een groot vraagteken……..maar het belangrijkste is dat we dat pas kunnen doen als alles veilig kan verlopen en als dat smerige corona virus verslagen is!

Hopelijk zijn er in jullie families geen corona zieken, een oma of opa die besmet is, en zien we elkaar na deze periode allemaal in goede gezondheid terug!

Ik kan jullie wel zeggen dat ik jullie mis en dikwijls aan jullie denk! Trouwens, nu jullie zoveel tijd hebben, vergeet niet regelmatig in jullie judoboekje te kijken en alles te leren voor jullie volgende examen………, dan is Rudy ook een tevreden leraar…!

Heel veel groetjes aan jullie allen, blijf gezond en hopelijk tot spoedig op de tatami !

Hans, voorzitter,

ook namens Rudy, hoofdtrainer en Bram, bestuurslid.

 

Update 22 maart :

Geen judotraining tot 3 april 2020 (de sporthal is gesloten).

Wij zien elkaar terug na de Paasvakantie (van 6 tot 19 april). Dus is er voor jullie veel tijd om het judo examenprogramma boekje van buiten te leren en in mei een schitterend examen doen.

 

Initiëel bericht :

Rekening houdend met de evolutie van het coronavirus en met de maatregelen die de overheden adviseren en/of opleggen, neemt de Vlaamse Judofederatie de volgende maatregelen:

  • Annulering van alle judotornooien die onder auspiciën of met medewerking van de Vlaamse Judofederatie gehouden worden tot eind april 2020.

De judotrainingen zijn tevens opgeschort tot 31 maart, sporthal De Wolfput is ook gesloten.

Wij houden u verder op de hoogte indien dit zou verlengd worden.

 

Het bestuur