Speech van de voorzitter - BBQ 2018

Beste ouders, familie, vrienden en judoka’s:

Van harte welkom op onze intussen in Oostakker vermaarde BBQ, ik hoop dat het u smaakt en dat u geniet van dit alles én van de vriendschap en gezelligheid met en onder elkaar.

In het lange bestaan van onze club, meer dan 46 jaar, zijn er al heel veel judoka’s in onze club lid geweest en momenteel hebben we ongeveer een 40tal leden, hoofdzakelijk in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Spijtig genoeg ontbreken de judoka’s boven die leeftijd bijna volledig, op een enkele moedige mama na, niet waar Nellie…? Ik wil hier dan ook een oproep doen aan de ouders om u actief lid te maken, judo kan tot op hoge leeftijd gedaan worden en het is niet alleen een gezonde sport waarbij alle spieren getraind worden maar ook heel goed voor uw zelfvertrouwen. Daarnaast staat respect voor elkaar en bescheidenheid hoog in het vaandel, ook een stuk opvoeding voor uw kids die met deze judobagage sterker en zelfbewuster in het leven zullen staan.

Een mooie reclame voor het judo trouwens was het bericht eerder deze week in de krant dat Tom Waes verklaarde dat hij dankzij de judovaloefeningen heel zeker minder zwaar gewond was na een fietsongeluk.

Tijdens onze BBQ is het een mooie traditie om enkele mensen speciaal in het zonnetje te zetten en te verblijden met een klein geschenk: ik noem in willekeurige volgorde onze trainer Rudy die onze club heel goed heeft opgevangen na het onverwachte ontslag van Daniël, dit samen met interim trainer Marnix, die zich trouwens sinds kort 5de dan mag noemen, nogmaals proficiat Marnix! Verder ons nieuwe bestuurslid Bram, onze Facebook en websitebeheerder Stefaan… sorry Stefaan, ik heb die mail niet gezien… en natuurlijk onze partners die ons steunen bij dit alles, dank jullie voor jullie positieve inzet…. graag een groot applaus voor hen!

Nu iets heel anders, heel droevigs, en wel het plotselinge overlijden van een voormalig jeugdlid van onze club eerder deze week na een fatale explosie bij hem thuis, namelijk Mees De Beule. Klaarblijkelijk waren zij op dat moment zijn 10de verjaardag aan het vieren. Dit drama grijpt ook ons bij de keel en wij leven mee met zijn ouders en broer en wensen hen heel veel sterkte bij dit drama. Graag wil ik u daarom vragen om een moment stilte te houden uit respect voor de nabestaanden.

Tenslotte dank aan u voor uw aanwezigheid en nog een fijne voortzetting van deze avond:….. dank u wel.....

Hans Rouw